Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Profesori si elevi de la Liceul din Tasnad au vizitat Turcia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tasnadeni in Turcia
Tasnadeni in Turcia

Incepand din 2010, Grupul Scolar Industrial Tasnad deruleaza proiectul numit Windows&Mirrors (Ferestre si Oglinzi), adresat adolescentilor si avand ca tel cunoasterea interculturala, precum si autocunoasterea si modelarea personalitatii in context european. Partenerii liceului sunt: scolile din Olivares (Spania), Leicester (Marea Britanie), Torokbalint (Ungaria) si Istanbul (Turcia).

Proiectul, parte a programului Comenius, finantat de Comisia Europeana, are ca scop: dezvoltarea respectului si a tolerantei reciproce, formarea constiintei europene, cunoasterea diversitatii culturale si dezvoltarea abilitatii de comunicare in limba engleza.

Prima vizita s-a desfasurat in 2010 in Ungaria, la :coala din Torokbalint. A doua gazda a fost Spania, unde partenerii au fost primiti in Olivares (Sevilla), urmata anul trecut de orasul Tasnad. :irul vizitelor a continuat cu Marea Britanie (Leicester) in februarie, anul in curs.

In fine, ultima vizita, desfasurata in perioada 22-28 aprilie, a avut loc in Turcia, la o scoala din districtul Pendik al Istanbulului. Liceul din Tasnad a fost reprezentat de elevii: Butcovan Sofia, Chis Cristian, Hodorog Adelina, Fonbank Edina, Lobontiu Lavinia si Szabo Evelin. Au mai participat si profesorii: Ruff Sofia – director adjunct si coordonator de proiect, Maier Florin -director, Borota Adriana, Mezosi Edit, Mitracska Dorina si Holczberger Reimond.

Iata momentele principale din programul celor sase zile ale vizitei. La inceput a avut loc intalnirea delegatiilor la scoala gazda, unde se leaga primele prietenii si se testeaza bunatatile bucatariei turcesti, urmand prezentarea unor eseuri si vizita Universitatii Yeditepe. Cea mai incarcata zi, miercuri, a debutat cu un program de dansuri populare, urmat de vizita la celebrele obiective turistice ale Istanbulului: Hagia Sofia, Moschea Albastra si Palatul Topkapi, Marele Bazar. Au urmat alte doua zile pline – joi si vineri – in care grupurile de profesori si elevi au vizitat Insula Printului, din Marea Marmara, cu biserica ortodoxa AyYorgi. A urmat o noua croaziera cu vaporul pe Bosfor, unde elevii au trecut pe sub podul care leaga cele doua continente.

Profesoara Crina Oros, care ne-a furnizat si informatiile de mai sus, a schitat si un bilant al vizitei: elevii si profesorii au legat prietenii, au facut schimb de experienta pe teme de educatie, obiceiuri, cultura si civilizatie, si-au perfectionat cunostintele de limba engleza si au cunoscut cultura, civilizatia si sufletul unui popor minunat: poporul turc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns