Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Frunda: Daca se abroga HG privind UMF vom sesiza CE

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, joi, ca va sesiza Consiliul Europei daca noul Guvern va reveni asupra prevederii legale prin care s-a creat o noua facultate la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, iar “consecintele politice ar fi foarte grave”.

Senatorul UDMR a spus ca intentia premierului desemnat, Victor Ponta, de a se reveni asupra prevederii legale prin care s-a creat o noua facultate la UMF Targu Mures “ar fi o greseala” si a anuntat ca va sesiza Consiliul Europei daca se va intampla acest lucru.

Potrivit Mediafax, El a precizat ca guvernantii nu pot anula Hotararea de Guvern referitoare la UMF Targu Mures, dar pot adopta o noua HG.

“Aceasta este procedura. Ar fi o greseala din partea Guvernului, pentru ca ar infirma un drept castigat, ar anula un drept castigat, iar in aceasta situatie in mod cert voi ridica aceasta problema la Consiliul Europei si voi initia o motiune impotriva Guvernului la nivel de Strasbourg. Consecintele politice ar fi foarte grave”, a spus Frunda.

El a aratat ca o motiune adoptata impotriva unei tari membre duce la diferite sanctiuni.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns