Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Artisti din Unagaria expun la Muzeul Judetean peste 30 de lucrari in cadrul expozitiei “Arta emailului maghiar contemporan”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Emailurile se gasesc sub diverse forme
Emailurile se gasesc sub diverse forme

Muzeul Judetean, situat pe bulevardul Vasile Lucaciu, nr. 21, gazduieste incepand de ieri o adevarata demonstratie de pictura contemporna.

Expozitia oaspete “Arta emailului maghiar contemporan” a fost vernisata in prezenta zeci de persoane, majoritatea de etnie maghiara.

Aici pot fi admirate peste 30 de emailuri apartinand artistilor din Ungaria: Bondor Zsuzsanna, Gergely Judit, Hernadi Paula, Papp Olivia, Racz Gabor, Turanyi Sandor si Vegh Eva. Creatiile surprind mai multe teme, stari, astfel ca emailurile pot fi gasite purtand diverse denumiri ca “In asteptarea primaverii”, “Carte de vizita Satu Mare”, “Catedrala”, “Turnul pompierilor”. Tehnicile folosite pentru crearea lor le fac sa fie niste opere de arta deosebite, pourtand diverse forme. Atractia expozitiei pare a fi un “Pendul” aflat intr-o vitrina, care ii apartine artistei Gergely Iudit.

Cuvintele de salut i-au apartinut directorului Muzeului Judetean Satu Mare, Liviu Marta, jurnalistului Muzsnay Arpad,  iar expozitia a fost prezentata de Erdos Judit, critic de arta si Gergely Judit, presedintele Asociatiei Maghiare a Industriei Emailului. Expozitia a fost anuntata de la inceputul anului, iar Liviu Marta se declara placut surpins de ea, spunand ca este o opera de arta foarte frumoasa si interesanta.

“Emailurile apartin artei decorative, care este una dintre cele mai bogate si diverse categorii ale artei. Obiectele apartinatoare acestui domeniu au caracter utilitar. Prin maiestria executiei au constituit si constituie si azi valori artistice incontestabile.” spune Erdos Judit.

Expozitia este organizata de Asociatia Culturala Cercul de Prietenie Muravidek, Muzeul Judetean, Societatea Maghiara de Cultura din Transilvania si este deschisa pana in data de 17 mai.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns