Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ioan Mang este noul ministru al Educatiei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ioan Mango
Ioan Mang

Noul ministru desemnat pentru portofoliul de la Educatie, Ioan Mang, este de profesie inginer de calculatoare, iar din 2003 profesor universitar la Universitatea Oradea.

Din CV-ul postat pe site-ul Senatului reiese ca actualul senator PSD de Bihor a obtinut doctoratul in anul 1998, specialitatea calculatoare, in perioada 1999 – 2003 a fost conferentiar la Universitatea Oradea, iar din 2003 este profesor la aceeasi universitate.

In plan politic, Mang este seful PSD Bihor din anul 2001, a mai detinut functii de consilier judetean din partea social-democratilor, iar din 2008 este senator.

Din acelasi CV reiese ca Ioan Mang a publicat opt carti de specialitate (IT) si peste 80 de articole publicate in reviste de specialitate (IT).

In Senat este mebru in Comisia pentru invatamant si in Comisia pentru egalitate de sanse. Senatorul PSD are 54 de ani si s-a nascut la Ineu, judetul Arad.

Propunerea lui Mang vine dupa ce premierul desemnat Victor Ponta a anuntat, duminica seara, ca prima sa optiune pentru portofoliul educatiei, Corina Dumitrescu, nu va mai face parte din Guvern, controversele din jurul sau subrezind Executivul si expunandu-l riscului de a nu fi votat in Parlament.

“Aceasta saptamana, intre momentul nominalizarii si prezentarea in Parlament, a fost una dificila, grea, cu pasi mai sovaielnici, inteleg exigenta presei si e corecta pentru ca noul guvern trebuie sa reprezinte o schimbare fundamantala fata de guvernele PDL inlocuite in ultima perioada (…)

Referitor la situatia din ultimele zile, acuzele pe tema candidaturii doamnei Corina Dumitrescu, am apreciat foarte mult ca a dat raspunsuri la ceea ce presa ridicase ca motive de indoiala. Propunerea mea de a ocupa aceasta functie a fost facuta cu toata buna credinta.

Era foarte important ca prestigiul, probitatea profesionala si personala sa nu aiba de suferit iremediabil in urma acestor zile fierbinti pentru domnia sa. Am rugat-o pe doamna Dumitrescu sa accepte ca, pentru acest moment, sa nominalizez un alt ministru. Din acest motiv am discutat si maine dimineata (luni dimineata – n. red.) il voi propune pe domnul senator Ioan Mang”, a subliniat Victor Ponta.

Prezenta si ea la conferinta de presa de duminica seara, Corina Dumitrescu i-a multumit lui Victor Ponta si i-a urat succes senatorului Ioan Mang: “Doresc sa ii multumesc pentru increderea acordata si sa il felicit pe domnul senator Mang. Ii doresc succes si se va bucura de tot spijinul meu”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns