Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Lider UDMR: Uninominalul va intari reprezentarea maghiarilor in judetul Satu Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, sustine ca prin Legea privind uninominalul intr-un singur tur se va reorganiza reprezentarea comunitatii maghiare in Parlament, afirmand ca pentru stabilitatea tarii ar fi mai bun un sistem electoral pe termen lung.

Presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, in legatura cu Legea privind uninominalul intr-un singur tur, ca este gresita directia in care merge Guvernul Ponta, relateaza Mediafax.

 

“In ceea ce priveste comunitatea maghiara, se va reorganiza reprezentarea acestei comunitati in Parlament deoarece, conform acestui sistem, in judete precum Brasov, Arad sau Maramures nu o sa mai avem reprezentare politica a maghiarilor. In schimb, se va intari reprezentarea in Tinutul Secuiesc, deci in Covasna, Harghita si Mures, si in Partium, respectiv in Bihor, Satu Mare si Salaj”, a spus Tamas.

Senatorii au adoptat, marti, legea USL care prevede castigarea mandatelor de deputati si senatori de catre acei candidati care intrunesc cele mai multe voturi in colegiile in care candideaza, in sistem uninominal majoritar.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns