Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Martin Schulz: Romania a indeplinit criteriile de aderare la Schengen

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Romania are dreptul sa adere acum la spatiul Schengen, acesta nefiind un gest caritate, a declarat joi presedintele Parlamentului European Martin Schulz, intr-o conferinta de presa comuna la Bruxelles cu premierul roman Victor Ponta.

Parlamentul European considera ca Romania a indeplinit criteriile de aderare la spatiul Schengen, a afirmat Schulz, adaugand ca, la intrevederea cu Victor Ponta, a subliniat inca o data ca Legislativul UE ramane angajat fata tratatul de aderare la UE care prevede ca, odata indeplinite criteriile tehnice, Romania trebuie sa adere la spatiul european de libera circulatie, relateaza Agerpres.

“In opinia mea, si am spus asta si in Consiliul European, este dreptul Romaniei de a adera acum la spatiul Schengen. Nu este un gest de caritate. si am subliniat inca o data ca suntem angajati sa ramanem la ce am adoptat prin tratatul de aderare, conform caruia, odata criteriile indeplinite, tara trebuie sa aiba acces la spatiul Schengen, asa cum este cazul acum”, a declarat Martin Schulz.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns