Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cristian Preda: Ponta poate coabita cu Basescu, daca accepta rolul de insotitor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul consilier prezidential Cristian Preda apreciaza, intr-un comentariu postat pe blogul sau, ca, daca premierul Victor Ponta “accepta sa asume rolul insotitorului” presedintelui Traian Basescu la Consiliul European, atunci “coabitarea poate arata decent la nivel european”.

“Pe de alta parte, nu poti sa-l inlaturi pe Traian Basescu din Consiliul European asa cum MRU a fost dat jos de la guvern. Coabitarea ii da posibilitatea lui Ponta sa fie insotitorul presedintelui”, adauga Preda, citat de Mediafax.

El mai precizeaza ca regulile Consiliului sunt stricte.

“Cred ca daca Ponta accepta sa asume rolul insotitorului (el fiind primul dintre ministri, prezenta sa fiind deci acoperita de articolul 4, alin 4 al regulamentului Consiliului), coabitarea poate arata decent la nivel european. Daca, in schimb, sprijinit de invectivele cu care ne-a obisnuit USL, Ponta va cauta sa il disloce pe presedinte din Consiliu, nu va avea decat de pierdut. Traian Basescu e interlocutorul sefilor de stat si de guvern din Consiliu de mai bine de 7 ani. Nu cred ca Ponta va primi invitatia la Consiliu, ci Traian Basescu”, scrie fostul consilier prezidential.

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi seara, ca are programata pentru saptamana viitoare o intalnire cu presedintele Traian Basescu in care va clarifica modul in care se vor implica Presedintia si Guvernul in politica externa a tarii, aratand ca nu este bine ca in acest domeniu sa se vorbeasca “pe doua voci”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Traian Băsescu s-a pensionat

Asculta acest articol Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a pensionat cu data de 4 noiembrie 2014, potrivit informaţiilor din