Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ileana Malancioiu si Svetlana Carstean la a XXVIII-a editie a Festivalului International de Poezie de la Barcelona

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Poetele Ileana Malancioiu si Svetlana Carstean sunt invitate de organizatorii catalani ai Festivalului de Poezie de la Barcelona sa participe unul dintre cele mai importante festivaluri de poezie in limba catalana. Ileana Malancioiu si Svetlana Carstean au participat pe 13 mai incepand de la ora 19.00 la un amplu recital de poezie, in limbile romana si catalana, din propria opera tradusa in catalana de Xavier Montoliu. 

Potrivit ICR Madrid, la eveniment au participat si doi cunoscuti poeti catalani: Francesc Parcerisas si Marc Romera. Evenimentul a avut loc in Barcelona, in cadrul Festivalului, in curtea interioara a Bisericii Santa Anna, in centrul orasului Barcelona.

 

Ileana Malancioiu s-a nascut in 1940. A absolvit Facultatea de Filozofie din Bucuresti si are un doctorat despre vina tragica. A lucrat in televiziune, in domeniul editorial, este cunoscuta pentru comentariile politice de dupa 1989. Este considerata una dintre cele mai importante poete ale generatiei 60-70, alaturi de Ana Blandiana, Nichita Stanescu, Cezar Baltag, Marin Sorescu si multi altii.

 

Svetlana Carstean s-a nascut in 1969, a absolvit Facultatea de Litere din Universitatea Bucuresti si a debutat in 1995 intr-un volum colectiv de poezie, “Tablou de familie”. In 2008 a publicat primul volum de poezie, “Floarea de menghina”, volum cu care a obtinut toate premiile importante de peozie din Romania anului 2008, printre acestea, Premiul Uniunii Scriitorilor. Este considerata una dintre cele mai substantiale voci ale poeziei tinere din Romania.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns