Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iulian Chifu: Conflictul Basescu – Ponta poate ajunge si la Curtea Constitutionala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Consilierul prezidential Iulian Chifu a declarat, luni, pentru Mediafax, ca, in lipsa unei rezolvari prin dialog intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, conflictul pe tema reprezentarii la Consiliul European poate ajunge si la Curtea Constitutionala.

“Constitutia spune clar, explicit, ca reprezentarea este unul dintre atributele acordate presedintelui. Faptul ca se considera ca in anumite reuniuni problematica tine mai mult de Guvern, asta e o chestiune de interpretare. Acum suntem si intr-o perioada electorala, iar USL, care vroia si suspendarea presedintelui, trebuie sa maximizeze subiectul, (…) Rezolvarea privind reprezentarea la Consiliu tine de relatia dintre cei doi, presedinte si premier, si de discutia lor, iar daca nu, nu poate fi rezolvata decat in fata instantei, la Curtea Constitutionala. Nu e normal ca chestiuni politice sa fie rezolvate de o institutie care arbitreaza, dar e posibil sa se ajunga si acolo”, a declarat pentru Mediafax Iulian Chifu, consilierul prezidential pentru afaceri strategice, securitate si politica externa.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

RUSIA

Putin ar putea fi operat de cancer

Vladimir Putin ar putea fi nevoit să renunţe la controlul războiului din Ucraina pentru câteva zile, deoarece este pregătit pentru o operaţie de cancer, a susţinut un „apropiat al Kremlinului”, potrivit Daily Mail.