Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se fac eforturi pentru deblocarea fondurilor europene in pescuit si acvacultura

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Potrivit unor surse oficiale, Romania beneficiaza, pana in anul 2013, de peste 307,618 milioane euro prin POP pentru finantarea investitiilor in domeniul pescuitului, acvaculturii si procesarii. Se cauta solutii de  deblocare a fodurilor europene.

Din aceasta suma 230,714 milioane euro reprezinta asistenta Uniunii Europene (UE) prin Fondul European pentru Pescuit, iar diferenta este asigurata din bugetul national.

Potrivit unei declaratii a ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Daniel Constantin, citata de publicatia Recolta.eu ” In momentul de fata platile pentru pescuit si acvacultura sunt suspendate, dar exista cateva solicitari si conditii din partea Comisiei Europene pe care trebuie sa le indeplinim astfel incat acesta suspendare sa fie ridicata din luna iunie”.

Pentru atingerea unui asemenea obiectiv ministrul Constantin va trasmite un angajament din punct de vedere politic, ca toate obligatiile asumate in raport cu CE vor fi respectate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Vin mai puțin, dar mai bun

După anul 2007, moment în care România a intrat în Uniunea Europeană, la nivel de ţară a fost declanşat Programul de reconversie în viticultură. Dacă până în anul menţionat mai sus la nivel de judeţ existau maximum 300 de hectare plantate cu viţă de vie nobilă, via hibridă ocupa o suprafaţă de 10 ori mai mare.