Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Silviu Purcarete revine pe scena Teatrului National Sibiu cu spectacolul “Calatoriile lui Gulliver”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Spectacolul “Calatoriile lui Gulliver”, dupa Jonathan Swift, in regia lui Silviu Purcarete, va fi prezentat, sambata si duminica, in avanpremiera, pe scena Teatrului National “Radu Stanca” din Sibiu, proiectul fiind initiat in urma cu trei ani in parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh.

Teatrul National “Radu Stanca” din Sibiu prezinta, sambata si duminica, de la ora 19.00, avanpremiera spectacolului “Calatoriile lui Gulliver”, dupa Jonathan Swift.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de reprezentantii Teatrului National “Radu Stanca”, “Calatoriile lui Gulliver” este un proiect cultural initiat in urma cu trei ani, in parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh, si finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, care a constat intr-o serie de ateliere ce si-au gasit finalitatea in acest spectacol.

 

Premiera va avea loc in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, in 26 mai, de la ora 21,00, urmand ca spectacolul sa fie prezentat apoi la Edinburgh, in perioada 17-20 august.

“Seria de exercitii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcarete isi propune o abordare inedita a romanului lui Swift in care fantezia se impleteste cu o aspra satira politica. Avand ca suport o partitura originala semnata de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru Vocile din Cimitirul Vesel, productia lui Silviu Purcarete reuneste aspecte sociale si culturale ale lumii din jurul nostru, explorand teme ca visul, calatoria, exilul, emigrarea, singuratatea si apartenenta”, se arata in comunicatul TNRS.

Acesta este al optulea spectacol montat de Silviu Purcarete pe scena Teatrului National din Sibiu.

Biletele pentru avanpremiera au fost puse in vanzare la Agentia Teatrala din Sibiu si online pe eventim.ro, la pretul de 30 de lei, respectiv 20 de lei cu reducere. Acest spectacol nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns