Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Marga, intalniri cu sefii diplomatiilor din SUA, Germania, Olanda

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, duminica, ca va avea, in marja Summitului NATO de la Chicago, intalniri cu secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, dar si cu ministrii de externe din Germania, Franta, Olanda, Ucraina si Cehia.

“La aceasta ora, sigur, sunt prevazute intalnirile. Evident, vom avea un schimb de saluturi si de idei, sper, vom vedea care va fi contextul, cu secretarul de stat al SUA, doamna Hillary Clinton, in cadrul intalnirii ministeriale. Apoi voi avea o discutie cu ministrul de Externe al Germaniei, (Guido n.r.) Westerwelle, cu ministrul de externe al Frantei, Laurent Fabius. Va fi mai concentrat, pentru ca domnul Fabius a preluat de numai doua zile, dar el a fost si prim-ministru, nu a intarziat sa intre in dosar. Cu Franta vrem sa realizam o ampla relansare a relatiilor. Voi avea o intalnire cu domnul ministru de externe al Olandei, domnul (Uri n.r.) Rosenthal, inclusiv de pregatirea premizelor pentru intrarea in Schengen. Voi avea o discutie la cererea dansului, cu ministrul de externe al Ucrainei, (Kostantin n.r.) Griscenko, cu ministrul de externe al Cehiei, (Karel n.r.) Schwarzenberg. Vor mai fi si altele…”, a detaliat ministrul de Externe, citat de Mediafax.

De asemenea, el s-a referist si doua dintre intrevederile bilaterale incluse in agenda presedintelui Traian Basescu, in marja vizitei la Chicago.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns