Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Daniel Constantin: Obiectivele Ministerului Agriculturii sunt în mare parte în concordanţă cu ceea ce aşteaptă fermierii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Obiectivele Ministerului Agriculturii sunt în mare parte în concordanţă cu ceea ce aşteaptă fermierii, producătorii şi procesatorii români, principala problemă rămâne susţinerea financiară în condiţiile în care bugetul MADR din acest an este cel mai slab din ultimii 20 de ani, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, după discuţiile cu organizaţiile fermierilor.

“Există o mare îngrijorare din acest punct de vedere pentru a finanţa în continuare şi a ţine pe linia de supravieţuire foarte multe sectoare din agricultura României. Am discutat cu producătorii despre importanţa pe care o vom da industriei alimentare din punct de vedere al calităţii produselor care ajung pe raft şi din punct de vedere al combaterii evaziunii fiscale, care din păcate este unanim recunoscută şi de organizaţiile patronale şi sindicale că a ajuns în agricultura din România la cote alarmante”, a spus Daniel Constantin.

 

Acesta a subliniat că discuţiile au vizat şi standardizarea pe produsele de tradiţie, nu neapărat produsele tradiţionale, dar şi introducerea unui program de promovare a produselor româneşti. ,,În aceste condiţii produsele pot ajunge mai repede la un preţ mai convenabil pe rafturile supermarketurilor din România. Vom demara din punct de vedere legislativ şi o mare campanie naţională pentru a promova produsele româneşti”, a adăugat şeful MADR.

Totodată, discuţiile au vizat şi reducerea TVA, momentul şi modul de implementare a acestei măsuri.
“Sunt opinii diverse, dar eu m-am angajat că vom purta discuţii cu FMI, la sfârşitul lunii iulie, şi vom stabili de comun acord, împreună cu FMI şi organizaţiile de producători, dacă vom introduce această măsură în acest an sau la începutul anului 2013”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, s-a întâlnit, marţi după-amiază, la sediul MADR, cu reprezentanţii Agrostar, Romalimenta şi LAPAR şi cu cei ai Uniunii Crescătorilor de Păsări din România /UCPR/. AGERPRES

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns