Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

“Copil in rose” de Tonitza, evaluat la 60.000-120.000 euro, la licitatia Artmark dedicata copilariei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tabloul “Copil in rose”, de Nicolae Tonitza, evaluat la 60.000 – 120.000 de euro, se numara printre lucrarile care vor fi scoase la vanzare la a doua licitatie dedicata de Artmark lumii copilariei, organizata pe 29 mai in Capitala.

“Cei mai iubiti dintre pamanteni” – o licitatie de arta pe tema copilariei va avea invitati speciali, potrivit casei Artmark. Astfel, rolul de “maitre priseur” va fi preluat pe rand de mai multi copii, care vor striga “Adjudecat!” in fata a sute de iubitori ai artei, pentru opere semnate de cei mai valorosi pictori romani: Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Camil Ressu si multi altii.

Sarbatoritii zilei de 1 Iunie au fost invitati pentru a conduce – cu ajutorul echipei Artmark – concursul de oferte al participantilor, la cel mai colorat eveniment din agenda casei de licitatii.

 

Licitatia “Cei mai iubiti dintre pamanteni” aduce in atentia colectionarilor de arta si a investitorilor picturi fascinante cu tema copilariei, realizate de artisti romani consacrati.

Maestrul Nicolae Tonitza, supranumit “pictorul copiilor”, este prezent cu sase opere emotionante, de valoare muzeala. Cea mai valoroasa dintre acestea este “Copil in rose” (ulei pe carton, 34 × 34 cm), un portret exceptional din galeria de figuri de micuti pentru care este faimos artistul. Estimata la 60.000 – 120.000 de euro, pictura provine dintr-o importanta colectie privata bucuresteana.

Tonitza obisnuia sa-si picteze copiii, pe Catrina, Petru, Irina si Silica, alaturi de nepoata sa, Nineta Gusti, surprinzand cu mare finete farmecul fiecarei varste.

La Licitatia de Primavara Artmark de anul acesta, o alta pictura de-a pictorului, intitulata “Trei frati”, a fost adjudecata pentru 170.000 de euro.

Trei opere grafice de Tonitza, care provin din colectia fiicei sale Catrina, si alte doua picturi din colectia familiei Ion Pacea, sunt scoase la vanzare la preturi accesibile, la licitatia din 29 mai.

In aceasta editie speciala, Artmark da sansa copiilor nu doar sa se afle in centrul unui eveniment incitant al pietei de arta, ci, de asemenea, sa se simta artisti. Cei mici vor picta, ghidati de profesorii de la Da Vinci Art School, in cadrul unui atelier organizat pentru ei, dupa care isi vor putea expune creatiile publicului select de cunoscatori, participanti la licitatie.

Licitatia “Cei mai iubiti dintre pamanteni” va avea loc pe 29 mai, la Athénée Palace Hilton din Bucuresti.

Toate operele vor putea fi admirate incepand de miercuri pana pe 28 mai la sediul Artmark – Palatul Cesianu-Racovita. Expozitia este deschisa intre orele 11.00 si 21.00.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns