Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Arpad Csehi si Iuliu Ilyes la inaugurarea centrului Sfantul Paul al Organizatiei Caritas

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
La festivitatea inaugurala au fost prezente persomalitati politice, sociale si religioase din municipiu
La festivitatea inaugurala au fost prezente persomalitati politice, sociale si religioase din municipiu

O investitie de mare anvergura, centrul Sfantul Paul, realizata de Organizatia Caritas Satu Mare a fost sfintita miercuri, 23 mai.

La eveniment alaturi de conducerea institutiei au fost prezenti si episcopul romano-catolic de Satu Mare, PSSa Eugen Schonberger, presedintele Consiliului Judetean Arpad Csehi, primarul Iuliu Ilyes, viceprimarul Gabor Kereskenyi, vicarul episcopal dr. Francisc Hankovszky, secretarul episcopal Francisc Eagli, precum si numerosi reprezentanti ai conducerii unor ONG-uri si institutii, cu care gazdele se afla in relatii de buna colaborare.

Centrul Sfantul Paul va gazdui biroul antidrog al organizatiei, Centrul de Voluntariat, precum si alte cateva birouri Cartias, avand si o sala de conferinta de circa 80-100 de locuri.

Festivitatea a fost deschisa de directorul general al Organizatiei Caritas, Tunde Lochli, care a aratat ca centrul recent finalizat este materializarea unui vis nascut cu cativa ani in urma. Imobilul a fost construit cu scopul de a oferi un spatiu adegvat birourilor care isi vor desfasura activitatea aici, pentru a putea oferi servicii sociale de calitate. Directorul responsabil pentru problemele sociale, dr. Attila Kosa a aratat ca Organizatia Caritas si-a asumat sarcina de a-i ajuta pe cei care au nevoie de un sprijin, iar in cei 22 de ani a parcurs un drum lung, de la impartirea de ajutoare materiale, pana la cele mai complexe servicii sociale, avand parte atat de succese, cat si de numeroase piedici.

Edilii prezenti au salutat deschiderea centrului, care are o importantadeosebită atat pentru municipiu, cât si pentru judet.

„Organizatia Caritas are relatii deosebite cu Primăria incă din anul 1996, ceea ce vom mentine si vom dezvolta si în viitor, la fel ca si cu celelalte organizatii de acest gen din oras. Pentru mine este o bucurie de fiecare dată când pe paleta serviciilor sociale asigurate de municipalitate apar noi unităti sociale, întrucât este de datoria noastră să fim atenti la problemele celor săraci si neajutorati. Colegii mei de la serviciile sociale publice din cadrul Primăriei se străduiesc în continuu să îndeplinească această obligatie”- a afirmat Iuliu Ilyés, candidatul UDMR pentru un nou mandat la primăria municipiului Satu Mare.

PSSa episcopul Eugen Schonberger a binecuvantat institutia, iar în încheiere, tineri voluntari au cântat imnul voluntarilor compus de ei în limba română si maghiara, anul trecut intr-o tabara.

 

8 familii se vor muta in locuinte noi, receptionate ieri de primarul Iuliu Ilyés

 

Tot ieri, dupa amiaza, primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyés, a receptionat 8

Locuintele inaugurate corespund unor standarde inalte
Locuintele inaugurate corespund unor standarde inalte

apartamente noi in blocul situat pe b-dul Independentei, bl. UH 46.

Cladirea reabilitata si recompartimentata ofera un confort termic acceptat de normele in vigoare, cu finisaje de calitate. „Obiectivul nostru este dezvoltarea unui oras modern, agreat de toti. Bazandu-ne pe aceste rezultate, continuam pe aceasta linie, in asa fel ca pana in 2016 sa terminam modernizarea completa a tuturor cartierelor. Dupa finalizarea modernizarii cartierelor Micro 14, 15, Solidaritatii, 14 Mai, si Micro 16, vor urma cartierele Micro 17, Carpati 1 si 2” – a declarat primarul.

In cele 8 apartamente, in care inainte a functionat o parte a Scolii Lucian Blaga s-au executat lucraride: izolarea termica a peretilor exteriori cu polistiren expandat cu grosime de 10 cm; tencuiala decorativa pe plasa de fibra de sticla pe exteriorul cladirii; hidroizolarea acoperisului pe terasa cu membrana speciala hidroizolanta, retencuirea si vopsirea interioarelor cu vopsea lavabila; placarea grupurilor sanitare cu faianta; pardoseli de gresie in grupuri sanitare, holuri, bai, bucatarii si centrale termice; pardoseli de parchet laminat in camere; s-au schimbat ferestrele cu ferestre din PVC cu geam termopan, cu capacitate de termoizolare ridicata; s-au schimbat usile interioare din lemn; s-a dotat fiecare apartament cu centrala termica proprie; s-a schimbat si s-a regandit sistemul de distributie a agentului termic; la fel si reteaua de apa, instalatiile electrice; s-a realizat instalatia de gaz, precum si contorizarea individuala a fiecarui apartament.

Proiectantul si executantul lucrarilor este SC Saminstal SRL Vetis, iar valoarea investitiei realizate in termenul de 9 luni este de 668.356,76 lei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns