Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – 600 de cadre didactice cu studii medii si-au depus dosare pentru echivalarea studiilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Nastaca Piscoran
Nastaca Piscoran

Zilele trecute, Nastaca Piscoran, inspector scolar pentru dezvoltarea resurselor umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Satu Mare, ne-a facut cunoscut ca 600 de cadre didactice cu studii medii si-au depus dosarele pentru echivalarea studiilor. Este vorba de invatatori, educatoare, maistri instructori.

Dupa sustinerea si evaluarea probelor practice/orale eliminatorii, in intervalul 30 aprilie – 3 august va avea loc verificarea si evaluarea dosarelor depuse. Afisarea rezultatelor evaluarii la avizierul ISJ se va face pe 10 august; Eventuale contestatii se vor depune in perioada 10 – 14 august si se vor rezolva de CA al ISJ (Hotararea CA al ISJ este definitiva si poate fi contestata numai prin procedura contenciosului administrativ) pana in 17 august. Urmatoarea etapa consta in inaintarea la MECTS a tabelului nominal cu personalul didactic nominalizat, pentru recunoasterea si echivalarea competentelor profesionale – 31 august urmata de emiterea ordinului MECTS pentru aprobarea listelor cuprinzand personalul didactic din unitatile de invatamant nominalizat pentru recunoasterea si echivalarea competentelor profesionale pe 26 octombrie. In sfarsit, eliberarea atestatelor de recunoastere si echivalare a competentelor dobandite formal, nonformal si informal va avea loc pe 1 noiembrie.

De mentionat ca cei care nu vor obtine aceasta echivalare in urmatorii trei ani nu vor mai putea preda in calitate de cadre didactice calificate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns