Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

OMS lanseaza un plan de urgenta impotriva poliomielitei

Sigla Informatia Zilei
Organizatia Mondiala a Sanatatii si UNICEF au lansat joi, la Geneva, un plan de urgenta impotriva poliomielitei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe fondul reaparitiei cazurilor de poliomielita din ultimii ani, in China si in Africa de Vest, unde fusese eradicata, Organizatia Mondiala a Sanatatii  si UNICEF au lansat joi, la Geneva, un plan de urgenta impotriva acestei maladii, informeaza Agerpres.

“Eradicarea poliomielitei este pe punctul fie de a reusi, fie de a esua”, a avertizat directorul general al OMS, Margaret Chan, chemand statele “sa actioneze mai bine si mai rapid, concentrandu-se pe zonele unde copiii sunt cei mai vulnerabili”.

Pentru 2012 exista insa si vesti bune, cum ar fi eradicarea poliomielitei in India, declarata in luna februarie. Totodata, in primele patru luni ale lui 2012, numarul cazurilor de imbolnavire la nivel mondial a fost mai mic decat in aceeasi perioada a anilor anteriori.

Cu toate acestea, in trei tari unde maladia ramane endemica – Afganistan, Pakistan si Nigeria – s-a inregistrat in 2011 o crestere alarmanta a numarului de cazuri.

OMS si partenerii sai in cadrul planului de urgenta – printre care fundatia Bill si Melinda Gates, si Rotary International – prognozeaza ca, in urmatorii 10 ani, 200.000 de copii ar putea ramane paralizati din cauza acestei boli.

OMS mai estimeaza ca lipsesc circa 945 milioane de dolari – jumatate din fondurile necesare – pentru a-si atinge obiectivul de eradicare a poliomielitei in lume. Pentru a reusi mobilizarea unui numar sporit de resurse, consiliul executiv al organizatiei va prezenta in aceasta saptamana Adunarii generale o rezolutie prin care acest obiectiv sa devina o urgenta de sanatate publica la nivel mondial.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns