Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Spitalul Judetean Satu Mare vor putea fi realizate in curand operatii pe cord deschis

Sigla Informatia Zilei
Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare se poate mandri in sfarsit cu un compartiment de chirurgie vasculara ce poate oricand concura cu cele existente in marile centre universitare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
La Spitalul Judetean Satu Mare vor putea fi efectuate operatii pe inima
La Spitalul Judetean Satu Mare vor putea fi efectuate operatii pe inima

Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare  se poate mandri in sfarsit cu un compartiment de chirurgie vasculara ce poate oricand concura cu cele existente in marile centre universitare. Acesta dispune de aparatura si echipamentul necesar unei interventii chirurgicale vasculare complexe, chiar a unei  operatii pe cord deschis . Inca una din vestile bune pentru pacientii cardiaci satmareni si nu numai este ca acest compartiment va fi coordonat de catre un reputat chirurg cardiac si vascular, profesorul dr. Galajda Zoltan, sef de clinica la Universitatea din Debrecen , Ungaria.

Asadar exista toate premisele sa credem ca de acum incolo inimile pacientilor satmareni sunt pe maini bune, pentru ca iata, dupa ce timp indelungat unii dintre ei au  fost nevoiti sa se opereze  la Cluj, Targu Mures, Bucuresti sau chiar peste granitele tarii, acum vor putea face acest lucru aici acasa, la Satu Mare.
De asemenea,  la SJU Satu Mare va avea loc in cel mult  2-3 saptamani o premiera locala, in sensul ca va fi realizata prima operatie pe cord deschis.

Dotare cu echipamente in valoare de  1.18 milioane lei

Conducerea Spitalului Judetean Satu Mare si a Consiliului Judetean Satu Mare  au prezentat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa modul in care va functiona acest compartiment, tipologia interventionala si implicit personalul care va lucra aici. Alaturi de managerul unitatii sanitare, Adrian Marc, s-a aflat  presedintele CJ, Csehi Arpad si prof.dr. Gadajda  Zoltan cat si medicii sefi ai Unitatii de Primire Urgente Satu Mare si sectiei de Cardiologie, dr. Adriana Moldovan si dr. Kiss Ladislau.

Csehi Arpad a mentionat din capul locului ca punerea in functiune a compartimentului constituie o prioritate in contextul incidentei crescute a bolilor cardiovasculare din judetul Satu  Mare.

De aproximativ 5 ani de zile compartimentul se afla in structura SJU insa  doar pe hartie, deoarece era necesara dotarea lui cu aparatura si asigurarea personalului medico sanitar. Iata ca acest triplu deziderat a fost dus la bun sfarsit de actuala conducere a Consiliului Judetean Satu Mare.  Astfel, au fost asigurate fondurile necesare pentru dotarea cu echipamente a compartimentului, valoarea acestora totalizand, 1.180.000 lei, dar si cu personal medico -sanitar specializat.

Profesorul Galajda  a apreciat implicarea Consiliului Judetean, cu speciala referire a presedintelui Csehi Arpad care se pare ca a avut un rol covarsitor in a-l convinge sa vina la spitalul din Satu Mare. Medicul chirurg a subliniat faptul ca acest proiect  a fost demarat din niste necesitati reale, tinand cont ca evaluarile recente efectuate in judetul Satu Mare pun in evidenta incidenta mai mare a factorilor de risc si a patologiei cardiovasculare spre deosebire de alte zone ale tarii.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns