Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cosmin Varga a atras in Piscolt investitii de circa 5 milioane euro, bani nerambursabili

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
primarul din Piscolt, Cosmin Varga
primarul din Piscolt, Cosmin Varga

Fostul prefect, Radu Giurca, cere piscoltenilor sa-l voteze cu incredere

Fostul prefect, candidat din partea PDL la presedintia Consiliului Judetean, ne-a rugat sa consemnam indemnul sau adresat locuitorilor comunei Piscolt, de a-l vota cu incredere pe actualul primar, Cosmin Vasile Varga, pentru ca merita sa fie reales.

 

 

Pentru a afla ce motive ar avea piscoltenii sa-l voteze pentru un nou mandat pe actualul primar, am stat de vorba cu dansul. I-am cerut sa arate atat realizarile din cei patru ani ai primului mandat, cat si obiectivele pe care le are pentru urmatorul mandat.

 La inceput de drum, a salvat primaria de la faliment

Am aflat astfel ca la preluarea mandatului Primaria Piscolt era in pragul falimentului, valoarea facturilor neplatite fiind de circa 1 milion lei (10 miliarde lei vechi). A reusit sa scape de datoriile dintre care amintim numai cateva si anume< *lucrarile de pe strada Unirii de 230.000 lei erau platite doar pe sfert> *corpurile de iluminat public in valoare de circa 15.000 euro erau la fel, platite in foarte mica masura> *lucrarile de la Scoala din Resighea, investitie de 300.000 lei (3 miliarde lei vechi) erau neplatite, dar erau si alte facturi neachitate.

Si nu numai ca a platit toate datoriile, dar a gasit bani pentru a face o serie de investitii, cu accent deosebit pe institutiile de invatamant. A reabilitat Scoala din Scarisoara (grupuri sociale, geamuri termopan, incalzire centrala etc), iar terenurile de fotbal si spatiile de sport ale scolilor, pe care le-a preluat ca locuri pline de balarii sau pe care pasteau animalele au devenit ceea ce trebuie sa fie, oferind conditii optime copiilor si tinerilor pentru ca acestia sa se poata juca si sa faca sport. ~n plus, curtile gradinitelor din toate localitatile comunei au fost dotate cu aparate sigure de joaca pentru copii.

N-a uitat nici cerintele spirituale ale locuitorilor comunei si a sprijinit financiar bisericile, casele de rugaciune si, nu in ultimul rand, Manastirea “Sfantul Ioan Botezatorul” din Scarisoara.

De asemenea, in doar patru ani, actualul primar, Cosmin Varga, a extins sistemul de alimentare cu apa pe toate strazile, a achizitionat doua autobuze scolare noi si a dotat primaria cu utilaje multifunctionale, de la lama de deszapezire la tractor.

 Proiect a carui valoare depaseste investitiile din ultimii 20 de ani la un loc

“Cel mai important proiect al meu este cel in valoare de 2,5 milioane euro bani europeni nerambursabili, un proiect integrat. Din acesti bani se asfaltateaza 10 kilometri de strazi din cele trei localitati ale comunei, se construieste o gradinita cu program prelungit si va fi reabilitat din temelii Caminul cultural din Resighea, in principal”, ne spune primarul Varga.

Impreuna insa cu celelalte proiecte realizate in cei patru ani de mandat, dansul sustine ca valoarea totala ar fi pe undeva pe la 5 milioane de euro, bani nerambursabili, atat de la Uniunea Europeana cat si de la guvern.

Un alt proiect din bani europeni a carui executie va incepe in curand trebuie consemnat tot in dreptul primarului Varga in primul sau mandat.

 Sala de nunti din Resighea, in “haine noi”, va fi data in folosinta in august

Dintre obiectivele pe care si le propune pentru noul mandat in cazul in care va fi reales, am retinut doar cele mai importante pentru locuitorii comunei, pe care le vom prezenta in continuare.

Desigur, primul obiectiuv este acela de a finaliza cu succes proiectele finantate din bani europeni nerambrsabili aprobate plus cele deja depuse si declarate eligibile, printre care si cel de asfaltare a 6 kilometri de drum, portiune cu care se incheie asfaltarea tuturor drumurilor din cele trei localitati ale comunei.

“In luna august vreu sa dam in folosinta Sala de nunti din Piscolt, reabilitata si adusa la standarde europene de la bucatarie la spatiile de cazare nou create. Apoi, vreau sa finalizez Capela cimitirului de pe strada Petresti, iar pe termen mai lung, de un mandat sa zicem, vreau sa construim capele si la Resighea si Scarisoara”, adauga interlocutorul nostru.

Cosmin Varga ne-a mai prezentat cateva obiective cum ar fi pietruirea cat mai multor strazi de pamant, ca de pilda cele spre Padurea Vagot, sau spre Via Batrana. Nu uita insa nici reabilitarea Caminului cultural din Scarisoara, sau finalizarea punerii in posesie a terenurilor.

“A, sa nu uit< vreau sa atrag cat mai multe fonduri europene nerambursabile prin mai multe proiecte, pentru ca doleantele piscoltenilor sunt multe. Pentru intocmirea tuturor proiectelor pe care vreau sa le depun, ma voi consulta cu locuitorii comunei pentru ca dansii stiu cel mai bine care sunt prioritatile, care obiective sunt mai urgent de realizat”, ne-a mai spus la despartire actualul si viitorul primar din Piscolt.

.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns