Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ministerul Sanatatii verifica toate unitatile sanitare cu paturi din tara

Sigla Informatia Zilei
Ministerul Sanatatii a demarat de joi, o ampla actiune de verificare a unitatilor sanitare cu paturi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministerul Sanatatii a demarat de joi,  o ampla actiune de verificare a unitatilor  sanitare cu paturi. Actiunea se va desfasura in mai multe etape si va viza atat unitatile sanitare subordonate Ministerului Sanatatii, cat si cele aflate in subordinea autoritatilor locale. Intr-o prima etapa vor fi verificate spitalele de urgenta judetene si din municipiul Bucuresti.

Este vorba despre 52 de unitati sanitare.  Vor urma apoi ale unitati din subordinea MS si unitati sanitare stabilite si propuse de catre directiile de sanatate publica in functie de ponderea pe care acestea o au in acordarea de asistenta medicala de spital.

Actiunea de control demarata de MS are ca scop identificarea nivelului de acoperire cu medicamente si materiale sanitare din spitale, dar si evaluarea situatiei financiare a unitatilor sanitare. Spitale vor avea obligatia sa prezinte, transparent modul in care cheltuie banul public si sa afiseze pe site-urile proprii bugetele de venituri si cheltuieli, se arata intr-un comunicat al MS.

In cadrul actiunii de control se va avea in vedere, de asemenea, verificarea nivelului creditelor bugetare, cel al cheltuielilor din spitale pentru tratarea pacientilor, dar si cu utilitatile, respectarea obligatiilor unitatilor sanitare legate de asigurarea medicamentelor si materiale sanitare necesare pacientilor pe perioada internarii, intocmirea si eliberarea decontului de cheltuieli pentru fiecare pacient, respectarea criteriilor de internare etc.

Controalele vor fi efectuate de echipe mixte formate din reprezentanti ai directiilor de sanatate publica si cei ai caselor judetene de asigurari de sanatate. Actiunea de verificare se va desfasura pana in data de 8 iunie. Ministerul va organiza  in data de 5 iunie o videoconferinta cu DSP-urile si casele de asigurari de sanatate pentru un raport preliminar.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns