Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fostul presedinte egiptean, Hosni Mubarak, condamnat la inchisoare pe viata

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a fost condamnat sambata la inchisoare pe viata, pentru uciderea a aproape 850 de manifestanti in timpul revoltei care a dus la inlaturarea sa de la putere in 2011.

Mubarak, in varsta de 84 de ani, a fost prezent la audiere, intins pe o targa din cauza starii sale de sanatate, relateaza Mediafax.

Faptele de coruptie de care erau acuzati fiii fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak, Alaa si Gamal, s-au prescris, a anuntat sambata presedintele tribunalului care i-a judecat.

Prin urmare, judecatorul nu a pronuntat nici o condamnare impotriva celor doi barbati, judecati in acelasi timp cu tatal lor, care a fost condamnat la inchisoare pe viata, pentru uciderea a aproape 850 de manifestanti in timpul revoltei care a dus la inlaturarea sa de la putere in 2011.

La randul sau, fostul ministru egiptean de Interne Habib el-Adli a fost condamnat sambata la inchisoare pe viata, pentru uciderea unor manifestanti in timpul revoltei din 2011 care a dus la inlaturarea presedintelui Hosni Mubarak de la putere.

Şase fosti oficiali de rang inalt din serviciile de securitate, care erau judecati pentru aceleasi fapte, au fost achitati.

Primul dintre liderii inlaturati de la putere de “primavara araba” care compare personal in fata judecatorilor, Hosni Mubarak este judecat de la 3 august 2011.

Acuzarea ceruse pedeapsa cu moartea impotriva lui Mubarak. Inculpat pentru uciderea a aproape 850 de manifestanti in timpul revoltei si pentru coruptie, el a pledat nevinovat.

Alaturi de fostul presedinte mai sunt judecati fiii sai, Alaa si Gamal, fostul ministru de Interne Habib el-Adli si sase fosti oficiali de rang inalt din serviciile de securitate. Un om de afaceri, Hussein Salem, este judecat in lipsa.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns