Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Echipa lui Hagi, Viitorul Constanta a promovat in Liga I la fotbal

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alaturi de CSM Iasi, Gloria Bistrita si Gaz Metan Severin

Sambata s-au incheiat campionatele Ligii a II-a si a III-a la fotbal, campionate organizate de FRF.

Iar odata incheiate cele doua campionate, se cunosc echipele promovate in esaloanele superioare si cele retrogradate cu un nivel mai jos.  Deocamdata clasamentele finale nu au fost omlogate de FRF, dar cu siguranta nu vor exista surpize.

Liga a II-a

Din Liga II-a promoveaza in Liga I un numar de patru echipe cate doua din fiecare serie. Din prima serie au promovat Viitorul Constanta, echipa patronata de Gica Hagi si CSM Iasi. Pentru prima echipa este prima promovare in elita fotbalului din Romania in tip ce echipa din Iasi revine in Divizia A dupa mai multi ani de absenta. Din pacate, in seria II promovarea nu s-a facut in conformitate cu clasamentul. Prima clasata, Poli Timisoara, a ratat promovarea pentru ca nu si-a depus dosarul de licenta la LPF asa cum prevede regulamentul. Drept urmare promoveaza Gloria Bistrita si Gaz Metan Turnu Severin. Ultima echipa, clasata pe locul 3, promoveaza prin decizia conducerii LPF. ~n felul acesta echipa lui Jean Padureanu revine dupa un an de absenta pe prima scena in timp ce Severinul atinge in premiera acest esalon. Retrogradeaza in Liga a III-a ultimele clasate din fiecare serie. FC Snagov, Gloria Buzau si Victoria Branesti – Seria I, respectiv Juventus Bucuresti, Muresul Deva si Ariesul Turda din seria a II-a.

Liga a III-a

Castigatoarele celor sase serii din Liga III-a promoveaza automat in Liga II. Printre promovate se afla echipe mai mult sau mai putin cunoscute, sau cu nume ciudat. Cum ar fi  castigatoarea seriei a IV-a, Damila Maciuca, o denumire care, atunci cand o rostesti, iti da  fiori. Curiozitatea ne-a determinat sa aflam pe unde vine Maciuca. Am aflat ca este o comuna din judetul Valcea, asezata la circa 65 kilometri de resedinta de judet si ca are in jur de 2200 de locuitori. Echipa este patronata de fratii Dan, Mitica si Laurentiu Nitu, iar primele doua litere de la fiecare prenume au alcatuit numele echipei – Damila. Echipele promovate: Rapid Suceava (Seria I), Unirea Slobozia (Seria a II-a), CS Buftea (Seria a III-a), Damila Maciuca (Seria a IV-a), ACS Recas (Seria a V-a) si Corona Brasov (Seria a VI-a).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns