Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Prescrierea electronica amanata pana la 1 iulie 2012

Sigla Informatia Zilei
Prescrierea electronica va debuta incepand cu 1 iulie 2012
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Unele neclaritati in interpretare-comunicare, legate de lansarea retetei electronice, au dus la o amanare a implementarii noului sistem. Prescrierea electronica va debuta incepand cu 1 iulie 2012, se arata intr-o adresa a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, din 30 mai 2012 transmisa  caselor de asigurari judetene in vederea  informarii tuturor furznizorilor de serivicii medicale.

Ei vor avea la dispozitie 6 luni ca perioada de acomodare cu noua forma de prescriere, timp in care prescrierea “clasica”, pe hartie autocopianta, va coexista cu cea pur electronica, varianta “on-line”. Mai precis, daca medicul prescriptor este “on-line” atunci va prescrie electronic, iar daca, din varii motive, in acel moment nu are conexiune de internet, nu are curent electric in cabinet sau face prescrierea la domiciliul pacientului, atunci va folosi formularul “clasic” autocopiant, in 3 exemplare, respectand normele in vigoare,se mai precizeaza in adresa citata.

Medicii, farmacistii, dar si asiguratii sau angajatii CJAS vor putea sa inainteze casei nationale toate neclaritatile, intrebarile care ar fi de interes pentru buna lansare si functionare a retetei electronice

Se va renunta definitiv la prescrierea clasica incepand cu 1 ianuarie 2013 si se va trece la prescrierea electronica “on-” si “off-line” cu printare efectuata pe hartie obisnuita de catre medicul prescriptor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns