Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta: Contractele cu “baietii destepti” din energie ar trebui reziliate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Bookfest, ca, in prezent, la Ministerul Economiei se renegociaza contractele din energie cu “baietii destepti” si ca asteapta rezultatele in acest caz.

“Astept rezultatele si astept si care sunt consecintele rezilierii, pentru ca din punctul meu de vedere, prima masura ar fi rezilierea, dar sunt jurist si nu vreau sa ma trezesc la anul, cand o sa fiu tot eu la guvernare, ca platesc niste despagubiri pentru greselile facute anul acesta”, a spus Ponta, dupa ce a participat la lansarea cartii “Despre China” de Henry Kissinger, in traducerea lui Paul Dobrescu.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, arata, la jumatatea lunii mai, ca unul dintre rezultatele renegocierii contractelor bilaterale din energie este eliminarea pretului fix din contractele Hidroelectrica iar noul pret va fi stabilit la nivelul pietei concurentiale, ajustat prin mecanisme de corectie, relateaza Agerpres.

”Am reusit sa eliminam pretul fix din contracte si sa avem pret stabilit la nivelul pietei concurentiale, ajustat prin mecanisme de corectie. Un alt succes este ca Fondul Proprietatea, actionar in cadrul Hidroelectrica, a revenit in echipa de negociere, a semnat documentele. Ştim ca pozitia FP la negocierile anterioare a fost ca nu e de acord cu un pret fix”, a afirmat Daniel Chitoiu, in 18 mai.

Ministrul Economiei a adaugat ca pierderile in urma derularii contractelor cu ”baietii destepti” se ridica la peste un miliard de euro si ca niciun contract nu a fost reziliat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns