Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Festivalul Comediei Româneşti – festCO 2012, între 9 şi 17 iunie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Festivalul Comediei Româneşti – festCO se desfăşoară între 9 şi 17 iunie, în Bucureşti, şi include piese de Caragiale – omagiat în 2012 la 100 de ani de la moartea sa -, dar şi de Ion Sapdaru şi Lia Bugnar. Spectacolele vor avea reprezentaţii la Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Odeon şi Opera Naţională Bucureşti.

Titlul care deschide festivalul este “O scrisoare pierdută”, după I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija. Regizorul este prezent în festival şi cu one man show-ul, pe care l-a montat la Teatrul Act, cu Marcel Iureş în rol principal “Absolut!” – un spectacol realizat după basmul lui Ion Creangă “Ivan Turbincă”.

Printre titlurile care vor fi prezentate în festival se numără “Natură moartă cu nepot obez”, regizat de Eugen Făt, după Ion Sapdaru, şi “3 O’Clock”, regizat de Dan Tudor, după textul autoarei Ana Maria Bamberger. Spectacolul “D’ale carnavalului” regizat de Silviu Purcărete pe scena Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu va fi prezentat la Bucureşti, la Opera Naţională.

Festivalul se încheie pe 17 iunie, cu o gală în care vor fi acordate premii, urmată de spectacolul “Monşer, stăm rău”, regizat de Gelu Colceag după I.L. Caragiale. Festivalul Comediei Româneşti – festCO a fost înfiinţat în 2003, la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie din Bucureşti, actorul George Mihăiţă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns