Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

33 de sătmăreni au ajuns la spital muşcaţi de căpuşe

Sigla Informatia Zilei
în perioada 8-11 iunie, 33 de persoane s-au prezentat la UPU pentru a le fi extrase căpuşele de sub tegumente.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe cât de inofensive par la prima vedere, pe atât de periculoase sunt atunci când înţeapă. Căpuşele, căci despre ele este vorba , continuă să facă ravagii printre sătmăreni. Săptămână de săptămână,  zeci de persoane ajung din cauza lor la Unitatea de Primire Urgenţe. Numai în perioada  8-11 iunie, 33 de persoane s-au prezentat la UPU pentru a le fi extrase căpuşele de sub tegumente.

După cum precizează purtătorul de cuvânt al spitalului, Constantin Demian, în situaţia înţepăturilor mai vechi de 48-72 de ore, persoanele în cauză sunt dirijate spre secţia de Boli contagioase.

În acelaşi interval de timp, cinci sătmăreni au ajuns la UPU în stare avansată de ebrietate, trei dintre ei fiind ridicaţi de pe stradă. Alte patru persoane au solicitat asistenţă medicală de urgenţă după muşcături canine, patru ca urmare a unor agresiuni, iar trei după accidente rutiere. De asemenea, s-au înregistrat trei tentative de sinucidere. “Două din cele trei victime ale unor accidente rutiere au fost internate în spital, un caz al unei femei în vârstă de 25 de ani din Carei, necesitând  o intervenţie chirurgicală de urgenţă” a spus Constantin Demian

Printre cazurile mai aparte s-a numărat şi cel al unui sătmărean care s-a prezentat la UPU după ce a fost muşcat la unul din degetele de la mână de un şoarece. După dezinfecţia plătii, pacientul a fost îndrumat spre secţia de Boli Contagioase.

În perioada citata, s-au adresat Unităţii de Primire Urgente Satu Mare un număr de 479 de persoane din care 145 au fost copii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns