Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Biblioteca Judeţeană Satu Mare a organizat curs gratuit de utilizare a computerelor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Centrul permanent de formare Biblionet din cadrul Bibliotecii Judeţene Satu Mare a organizat în perioada 6-12 iunie un curs gratuit de iniţiere în Internet şi utilizare a echipamentelor IT.
De acest curs au beneficiat cinci membri din comunitate, care §i-au exprimat disponibilitatea. Ei au fost instruiţi de către cei doi traineri Raluca Istrate şi Bianca Ciceo.

“Acest curs reprezintă ABC-ul utilizării computerului şi al navigării pe Internet şi este primul dintr-o serie de astfel de forme de instruire. Biblioteca Judeţeană Satu Mare intenţionează să organizeze în viitor şi alte cursuri gratuite pentru cei interesaţi având în vedere faptul că mulţi din membrii comunităţii noastre nu ştiu să utilizeze echipamentele IT şi să se informeze apelând la resursele oferite de Internet.

În acest fel, biblioteca publică oferă cursanţilor oportunitatea de a deveni “cetăţeni ai lumii cibernetice”, contribuind în mod esenţial la dezvoltarea abilităţilor de comunicare cu lumea prin intermediul computerului şi  a mediului virtual”, a declarat Raluca Istrate, bibliotecar-trainer.

Prin Programul Naţional Biblionet, Biblioteca Judeţeană Satu Mare a fost dotată cu 18 calculatoare conectate la Internet, 11 laptop-uri şi alte echipamente IT de ultimă generaţie, membrii comunităţii având acces gratuit la toate aceste facilităţi şi servicii, condiţia de bază fiind aceea de a se înscrie la bibliotecă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns