Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Elevii de clasa a VIII-a se pregatesc de evaluarea nationala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Gigel Buth, inspector scolar general
Gigel Buth, inspector scolar general

Anul scolar 2011 – 2012 s-a incheiat pentru elevii claselor a VIII-a, cu o saptamana mai repede fatade ceilalti colegi ai lor. Numai ca ei vor fi preocupati mai putin de vacanta, intrucat urmeaza sa sustina examenul de evaluare nationala, in vederea admiterii la liceu.

 

Dupa cum ne-a spus inspectorul general Gigel Buth, vor fi utilizate camere video pentru supravegherea testarilor, atat in salile de examen, cat si in incaperile unde se multiplica si se predau lucrarile de concurs.

Potrivit calendarului evaluarii nationale din acest an, elevii claselor a opta se pot inscrie la testarile nationale din perioada 18-20 iunie. Pe 25 iunie se va desfasura proba scrisa la limba si literatura romana. Proba scrisa la matematica este programata pe data de 27 iunie. Pe 29 iunie vor fi afisate rezultatele si tot in acea zi, in intervalul orar 14-18, elevii nemultumiti pot depune contestatii.

Rezultatele finale la examenul de evaluare nationala vor fi afisate in data de 2 iulie. in baza optiunilor inscrise pe fisa de inscriere la liceu si in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute, elevii vor fi repartizati computerizat la licee. Lista cu elevii repartizati va fi afisata in data de 15 iulie la scolile generale de unde provin absolventii, iar in 16 iulie, la liceele la care acestia au fost repartizati.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns