Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Celebrul tablou al lui Caravaggio “Învierea lui Lazăr”,a fost restaurat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Celebrul tablou al lui Caravaggio “Învierea lui Lazăr” a fost restaurat pentru prima dată în ultimii 60 de ani şi a fost expus la Roma, transmite Reuters. Se presupune că Michelangelo Merisi, zis Caravaggio, a pictat subiectul din Evanghelia după Ioan în 1609, cu un an înainte să moară.

Potrivit legendei, pentru o mai mare veridicitate pictorul l-a desenat pe Lazăr având drept model un corp exhumat. După cum afirmă critici de artă, fondul întunecat al tabloului atestă că pictorul a fost nevoit să finalizeze foarte repede lucrarea, comandată de un client bogat.

Munca de restaurare a “Învierii lui Lazăr” a durat aproape şapte luni. Potrivit experţilor, cel mai dificil a fost să fie restabilit ceea ce s-a pierdut în urma celei dintâi restaurări, care a avut loc în 1670. La acea dată, Andrea Suppa a înlăturat prin curăţare o parte din vopsea. Pentru aceasta, contemporanii restauratorului l-ar fi criticat foarte tare, iar acesta, potrivit legendei, ar fi făcut infarct şi a murit. 

Tabloul restaurat a fost expus la Roma până la 15 iunie, pentru a reveni apoi în Messina (Sicilia), unde a fost pictată şi se păstrează de atunci.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns