Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Rezultatele concursului de educatie rutieră la Scoala Gimnaziala “Mircea Eliade”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Scena din concurs
Scena din concurs

La Scoala Gimnaziala “Mircea Eliade” din Satu Mare s-a desfăsurat azi, 21 iunie, probele sportive din cadrul Concursului National de Educatie Rutieră.

Competitia a fost organizata in scoala de profesorul Cornel Hebristean, avand ca parteneri Inspectoratul Scolar Judetean si Inspectoratul Judetean de Politie.

Scopul concursului este formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoasterii si respectarii regulilor de circulatie pentru prevenirea producerii accidentelor in randul elevilor”, ne-a declarat Simona Sandulescu, reprezentanta Inspectoratului de Politie.

Concurentii au avut de trecut patru probe, constând in indemanare in parcurgerea cu bicicleta a unui traseu in poligon, respectiv reguli de circulatie cu bicicleta in parcul scoală, pentru cei de gimnaziu. In schimb, elevii de liceu au participat la o proba de arbitraj, unde i-au cronometrat pe colegii lor mai mici, precum si la o proba teoretică cu raspunsuri la intrebari de pe un chestionar.

S-au calificat la etapa nationala, care va avea loc la Slatina in perioada 12-15 iulie, elevii Scolii Gimnaziale “Mircea Eliade”. Echipajul castigator a fost format din Micas Adrian, Onuczan Anamaria si Bontidean Daniel la sectiunea A (proba de poligon – parcurgerea unui traseu de indemanare cu bicicleta si parc scoala – respectarea regulilor de circulatie de catre biciclisti) pentru gimnaziu, iar la sectiunea B (teorie – verificarea cunostintelor in domeniul rutier, pe baza de chestionar si arbitraj – identificarea abaterilor de la regulile de circulatie in parcul scoala) Câcău Iulian de la  Colegiul National Doamna Stanca Satu Mare si Jago Sunyta de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragos” Satu Mare. Locul 2 a fost obtinut de echipajul Scolii Gimnaziale “Grigore Moisil” Satu Mare, format din Câcău Ovidiu si Salajean Flavius.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns