Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peter Sadlo va concerta pe 6 iulie împreună cu Orchestra Română de Tineret

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Denumit “talentul secolului” de către presa de specialitate, percuționistul german Peter Sadlo va concerta pe 6 iulie împreună cu Orchestra Română de Tineret şi dirijorul Markus Theinert. Cu o extraordinară intuiţie muzicală şi virtuozitate, având succes atât în faţa publicului cât şi în faţa criticilor, Peter Sadlo este un artist foarte căutat la nivel internaţional.

A studiat la Conservatorul din Nuremberg şi la Şcoala de Muzică din Wurzburg, cu Siegfried Fink. A câştigat numeroase premii întâi de-a lungul carierei, inclusiv primele premii pentru percuţionist acordate vreodată la Concours International Genève (1982) şi la Internationaler Musikwettbewerb der ARD din Munchen (1985).

La vârsta de 20 de ani, Peter Sadlo a devenit timpanist solist al Filarmonicii din Munchen, o poziţie pe care a deţinut-o timp de 15 ani, perioadă în care stilul său a fost foarte mult influenţat de colaborarea cu maestrul Sergiu Celibidache. Începând din 1998, s-a concentrat în mod exclusiv pe cariera sa ca solist şi lider de ansamblu.

În plus, Peter Sadlo este Profesor de Percuţie la Universitatea de Muzică şi Teatru din Munchen şi la Universitatea ‘Mozarteum’ din Salzburg. El deţine totodată un Doctorat în Muzicologie la Universitatea din Bucureşti şi un Doctorat Onorific de la Academia de Stat de Muzică din Sofia.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns