Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

A fost lansata Campania “Dilemele Refugiaţilor”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

UNHCR în parteneriat cu Salvaţi Copiii România, ARCA si JRS a lansat campania “Dilemele Refugiaţilor” cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului – 20 iunie, prin care invită publicul să reflecteze asupra a ceea ce ar face dacă s-ar confrunta cu situaţii similare celor prin care trec refugiaţii.
    

Gottfried Koefner, reprezentant regional al UNHCR pentru Europa Centrală a declarat ca “prea frecvent, refugiaţii sunt confundaţi cu migranţii ilegali în discursul public. Uităm astfel faptul că refugiaţii au supravieţuit unor situaţii incredibil de periculoase şi că nu au avut de ales atunci când au fost nevoiţi să se refugieze departe de casă”.
Prin această campanie publicul e invitat să se pună în situaţia unui refugiat, întrebându-se ce ar face dacă s-ar confrunta cu dilemele cumplite pe care le înfruntă refugiaţii în mod obişnuit.
“Campania “Dilemele Refugiaţilor” se va desfăşura online, în lunile următoare putând fi întâlnită pe diverse pagini web şi platforme sociale. Vizitatorii site-ului UNHCR şi ai paginii de campanie www.unhcr.ro/implica-te pot face cunoştinţă cu refugiaţi supravieţuitori prin intermediul unor poveşti-mărturii video, pot intra într-un joc al întrebărilor despre cum ar reacţiona în situaţii tipice refugiaţilor şi pot descărca o nouă aplicaţie pentru SmartPhone “Viaţa mea ca refugiat” http://mylifeasarefugee.org/.
Mai multe mărturisiri ale refugiaţilor ce trăiesc în Europa Centrală vor putea fi urmărite pe pagina de campanie în zilele şi săptămânile următoare. Cei interesaţi pot afla de asemenea, în ce fel pot ajuta refugiaţii din România – la învăţarea limbii române, găsirea unei locuinţe sau a unui loc de muncă”, se arata in comunicatul Organizatiei Salvati Copiii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns