Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Proiectul internaţional “Europa faţă în faţă cu violenţa domestică” a ajuns la final

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Proiectul s-a desfăşurat în perioada 2010 - iunie 2012, având ca scop schimbul de bune practici şi îmbunătăţirea activităţii în plan local în ceea ce priveşte munca cu persoanele afectate de violenţa în familie
Proiectul s-a desfăşurat în perioada 2010 - iunie 2012, având ca scop schimbul de bune practici şi îmbunătăţirea activităţii în plan local în ceea ce priveşte munca cu persoanele afectate de violenţa în familie

Specialişti din şapte state au căutat împreună soluţii pentru sprijinirea victimelor violenţei în familie

Joi, 28 iunie 2012, Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare a organizat o conferinăţă de presă cu ocazia finalizării Proiectului internaţional “Europa faţă în faţă cu violenţa domestică – Schimb şi transfer de competenţe locale”.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada 2010 – iunie 2012, având ca scop schimbul de bune practici şi îmbunătăţirea activităţii în plan local în ceea ce priveşte munca cu persoanele afectate de violenţa în familie.

 

Participanţi la eveniment

La eveniment au participat alături de Doina Văsuţ – directoarea Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare, viceprimarii Marcela Papici şi Radu Roca, Eleonora Pokola din Cluj, autoarea cărţii “Povestea unei supravieţuitoare”, primul testimonial de violenţă domestică din România, specialişti şi reprezentanţi ai tuturor instituţiilor care fac parte din Reţeaua locală de acţiune împotriva violenţei în familie. În deschidere, directoarea Doina Văsuţ a făcut o retrospectivă a proiectului, implementat de SPAS Satu Mare împreună cu parteneri din Germania, Polonia, Cehia, Letonia, Elveţia, Olanda şi Belgia.

 

Activităţi în cadrul proiectului

Din punct de vedere statistic, una din trei femei din România a fost abuzată fizic sau verbal de partenerul de viaţă. Violenţa în familie este coniderată control sau putere manifestată de un partener asupra celuilalt. În cadrul proiectului ce s-a încheiat joi au fost desfăşurate o serie activităţi între participanţii din statele implicate. Astfel, în Polonia s-au făcut programe de educare pentru victime şi delicvenţi, în Belgia schimbul de experienţă a urmărit munca în reţea între poliţie, asistenţă socială şi justiţie.

În Germania tema principală a fost cea a rolurilor de gen şi impactul lor asupra familiilor afectate. În Letonia specialiştii au descoperit lucruri interesante despre munca cu familiile afectate, iar în Cehia au cunoscut conceptele de cooperare şi formare a poliţiei.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns