Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UDMR se abţine de la votul privind revocarea Avocatului Poporului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că Uniunea se va abţine la votul de marţi din plenul Parlamentului privind revocarea din funcţie a Avocatului Poporului.

“Am discutat doar despre revocarea Avocatului Poporului şi aici ne vom abţine de la vot. Motivarea este că nu există o fundamentare a solicitării fiindcă omul nu a făcut altceva decât şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu şi, sigur, în cadrul acestor atribuţii a atacat la CCR câteva ordonanţe de urgenţă, câteva legi sau acte normative. Dar nu poţi să reproşezi că omul îşi respectă angajamentul pentru care s-a dus în instituţia respectivă. Noi considerăm că această motivare prezentată azi în plenul Camerelor reunite nu este suficientă şi de aceea ne vom abţine de la vot”, a spus Kelemen, după şedinţa grupurilor reunite ale UDMR.

Plenul Camerelor reunite urmează să voteze cu privire la revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, relateaza Agerpres.

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi, cu 14 voturi ”pentru”, două ”împotrivă” şi trei abţineri, revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului.

Comisiile au decis, de asemenea, ca adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, să preia interimar funcţia de şef al instituţiei, până când Parlamentul numeşte un înlocuitor pentru Gheorghe Iancu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns