Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DSP, Ambulanţa şi UPU trebuie să se mobilizeze pentru caniculă

Sigla Informatia Zilei
În această perioadă cu temperaturi extreme, dr. Vasile Cepoi - ministrul Sănătăţii a cerut serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În această perioadă cu temperaturi extreme, dr. Vasile Cepoi – ministrul Sănătăţii a cerut serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

 

Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie, se arată într-un comunicat de presă al MS.

 

De asemenea, direcţiile de sănătate publică trebuie să verifice conditiile de asigurare a asistentei medicale in unitatile sanitare – asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, in special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de canicula, functionalitatea generatoarelor de rezerva, asigurarea rezervelor de apa proprii ale unitatilor sanitare, precizează sursa citată.

 

Direcţiile de sănătate publică vor intensifica actiunile de supraveghere epidemiologica în vederea identificarii cazurilor de imbolnavire determinate de agenti patogeni specifici (boli diareice acute, toxiinfectii alimentare, epidemii hidrice, meningite virale) si dispunerea masurilor specifice de control.

 

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns