Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preşedintele PPE se declară “extrem de îngrijorat” de ultimele evoluţii din România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, se declară “extrem de îngrijorat” ca urmare a ultimelor evoluţii din România, susţinând că USL a dat frâu liber unui plan care subminează practicile democratice şi statul de drept şi dispreţuieşte separarea puterilor în stat.

“Sunt extrem de îngrijorat ca urmare a ultimelor evoluţii din România. Perioada scurtă de activitate a actualului guvern socialist-liberal a evidenţiat intenţiile de acaparare a puterii de către USL. Victor Ponta şi partidele pe care le controlează nu vor ţine cont de nimic în tentativa lor de a prelua ţara şi de a influenţa funcţionarea justiţiei. În fapt, USL a dat frâu liber unui plan care, în mod deschis, subminează practicile democratice şi statul de drept şi dispreţuieşte separarea puterilor în stat: reprezentarea ilegală a ţării la Consiliul European; înlocuirea Avocatului Poporului şi a preşedintelui Senatului prin încălcarea regulilor de procedură, tentativa de a modifica legea de funcţionare a Curţii Constituţionale şi de a înlocui judecătorii acesteia, fabricarea unor aşa numite hotărâri «de urgenţă» ale Guvernului pentru a împiedica aplicarea regulilor constituţionale, şi aşa mai departe”, a afirmat preşedintele PPE, conform unui comunicat al popularilor europeni, citat de Mediafax.

Martens susţine că Victor Ponta şi guvernul său “trebuie să înceteze imediat aceste practici inacceptabile care nu pot fi tolerate într-un stat membru al Uniunii Europene”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns