Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Proiectul audio-video “Romanyeah!”, de Cinty Ionescu, prezentat la New York

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Proiectul audio-video “Romanyeah!”, de Cinty Ionescu, este prezentat în premieră la New York, în cadrul unei serii de spectacole live care au loc până pe 13 iulie, informează Institutul Cultural Român din metropola americană.

Proiectul a fost creat special la invitaţia ICR, în urma câştigării de către Cinty Ionescu a premiului de excelenţă în design video la festivalul Fringe NYC 2011, continuând astfel sprijinul acordat de institutul newyorkez artelor emergente din România.

“Romanyeah!” porneşte de la o suită de filmări şi imagini realizate de Cinty Ionescu în diferite locuri din România şi foloseşte atât procedee video analog, cât şi digitale. Pe lângă imaginile din România contemporană, prezentarea include o proiecţie de diapozitive din copilăria artistei în România comunistă, dar şi imagini ale unor binecunoscute lăcaşe de cultură din România, printre care se numără Cimitirul Vesel de la Săpânţa, operele lui Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu şi mănăstirile din nordul Moldovei.

Proiectul îşi propune să genereze o călătorie vizuală şi muzicală într-o Românie imaginată de Cinty Ionescu în colaborare cu DJ-ul, producătorul şi inginerul de sunet newyorkez Brennan Green.

De asemenea, între 5 şi 15 iulie, ICR New York va oferi diasporei româneşti din Statele Unite ale Americii ocazia să se întâlnească din nou cu Ion Caramitru, Aurelian Octav-Popa şi poezia lui Mihai Eminescu, într-un turneu extins pe coasta de vest a SUA, ce va include reprezentaţii în New York, Easton (Connecticut), Chicago, Los Angeles şi San Francisco.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns