Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sărbători în luna iulie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A şaptea lună din an nu este chiar atâta de bogată în sărbători, însă în calendarul bizantin sunt consemnaţi sfinţi la care românii au mare evlavie. În data de 8 iulie sunt cinstiţi Sfinţii Mucenici Epictet şi Astion ale căror moaşte, cele mai vechi descoperite pe teritoriul României se găsescla MănăstireaHalmyrisdin judeţul Tulcea. Pe 18 iulie este pomenit Sfântul Mucenic Emilian dela Durostorum.

Cea mai mare sărbătoare a lunii iulie este pomenirea Sfântului Proroc Ile Tesviteanul din ziua de 20, marele profet al Vechiului Testament. Pe 21 sunt cinstiţi Sfinţii Cuvioşi Rafael şi Partenie de Agapia. La finalul lunii este pomenit Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul multor capele din cadrul instituţiilor sanitare din România. În ultima zi la lunii iulie, creştinii lasă sec pentru Postul Adormirii Maicii Domnului.

În duminica a VI-a după Rusalii, Preasfinţitul Iustin Sigheteanu, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului va oficia Sfânta Liturghie Arhierească în parohia din localitatea Amaţi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns