Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cei mai frumoşi cai din trei judeţe au participat la o expoziţie în Ruseni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Proba de tractiune la concursul de cai din Ruseni
Proba de tractiune la concursul de cai din Ruseni

Au participat crescători din judeţele Maramureş, Bihor şi Satu Mare

    Sâmbătă, 7 iulie, la Ruşeni, comuna Păuleşti, a avut loc prima ediţie a expoziţiei de popularizare a cailor din rasa Semigreu Ardelenesc.

Manifestarea a fost organizată de Asociaţia Crescătorilor de Cai, Primăria Păuleşti, Oficiul de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (OARZ) Satu Mare şi nu în ultimul rând Ioan Breban, preotul ortodox din Ruşeni, un mare iubitor şi crescător de cai.

Evenimentul a început cu o rugăciune rostită de preotul ortodox Almon Gheorghe Chirilă, fiu al comunei, în sănătatea organizatorilor, a crescătorilor de cai şi a animalelor.

Arbitri din ţară au evaluat carateristicile cailor din concurs

Dacă din partea organizatorilor am remarca pe Bohony Ioan, directorul OARZ Satu Mare, pe colegii săi Mircea Nistea şi Ileana Costin, pe preotul Ioan Breban, menţionăm prezenţa reprezentanţilor Autorităţii Naţionale de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie din România (ANARZ) Ioan Mihalca şi Suba Kalman, doctorul veterinar Pompei Onac din partea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, doctorul veterinar de liberă practică Dorin Rob, inginerul Szekely Stefan, Sorin Martin Vereş – director de Cabinet al Prefectului ş.a.

Parada cailor a deschis manifestarea

[imagebrowser id=5448]

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns