Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Lucian Bolcaş (PSD): Referendumul din 29 iunie se supune regulilor OUG

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Referendumul din 29 iulie se supune regulilor Ordonanţei de Urgenţă, a declarat marţi pentru Agerpres avocatul social-democrat Lucian Bolcaş.

Acesta a atras atenţia că problema considerării legii privind referendumul pentru demiterea preşedintelui ca fiind constituţională nu poate tulbura modalitatea de desfăşurare a referendumului din 29 iulie, care a fost stabilită de către Parlamentul României.

“Există două acte normative diferite: este vorba de o lege care a fost acum supusă controlului anterior promulgării şi, pe de altă parte, o ordonanţă de urgenţă care reglementează desfăşurarea referendumului. Referendumul a fost stabilit de Parlament prin hotărârea sa fixându-se data, întrebarea şi termenul campaniei electorale anterior pronunţării Curţii Constituţionale cu privire la lege. Deci, el a fost stabilit de către Parlament pe baza ordonanţei de urgenţă. Este clar că nu se pot schimba regulile jocului în timpul jocului. Doi, legea nu este activă la această oră, nu se poate aplica, pentru că ea nu este promulgată. În aceste condiţii, activă este Ordonanţa de urgenţă care a fost publicata în Monitorul Oficial care a fost trimisă Parlamentului spre aprobare şi care îşi produce din plin efectele faţă de legea care nu poate să-şi producă niciun efect la aceasta dată. Deci nu există niciun conflict de legi în acest moment. Condiţionarea stabilită de CCR, care începe să se apropie de ideea de legiferare – ceea ce este interzis Curţii, chiar dacă se face pe o cale ocolită – nu poate să influenţeze referendumul. Referendumul stabilit acum pe data de 29 iulie, se supune regulilor ordonanţei de urgenţă. Viitorul refrendum pentru demiterea unui viitor preşedinte sigur că se va supune rigorilor Curţii Constituţionale”, a explicat avocatul Lucian Bolcaş.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns