Cărnoase şi hrănitoare, vinetele au elemente care pot înlocui foarte bine carnea, drept pentru care vă propunem o reţetă gustoasă!
3 vinete (aprox. 2 kg)
2 cepe
3 căţei de usturoi
800 gr carne tocată (la alegere)
8 roşii potrivite tăiate rondele
3 ouă
4 linguri cu smântână
200 ml supă de vită
1/2 legatură pătrunjel
1/2 legatură mărar
300 ml ulei, sare, piper,
Preparare:
Vinetele spălate le tăiem în felii de grosimea unui deget, le presărăm cu sare şi le lăsăm la scurs 30 de minute. Apoi le punem la călit uşor, pe ambele părţi. Scoatem vinetele călite pe un servet de hârtie ca să absoarbă surplusul de ulei.
În 50 ml ulei punem la călit ceapa tăiată feliuţe şi usturoiul tocat mărunt. Lăsăm să se călească până când ceapa devine sticloasă şi apoi adaugăm carnea tocată. Călim câteva minute după care adaugăm supa de vită şi lăsam la fiert 15-20 minute. După ce compoziţia s-a răcit, adaugăm un ou, zarzavaturile tocate mărunt, sare şi piper.
Ungem un vas de iena sau de ceramică cu puţin unt după care punem un rând de vinete, un rând de carne, apoi un rând de roşii tăiate rondele şi tot aşa până terminam toate ingredientele. Ultimul strat (cel de deasupra) trebuie să fie de vinete.
Batem două ouă cu 4 linguri de smântână şi turnăm peste musaca. Coacem la cuptor, la foc potrivit, timp de 50 minute.
Fii primul care comentează