Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vineri, ultima zi de inscriere la bacul din toamna

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cei 1.872 de cadidati respinsi la sesiunea din vara (la care se adauga si cei cazuti anul trecut) isi pot depune cererile de inscriere pana vineri, 20 iulie, in vederea obtinerii diplomei de bacalaureat.

Conform calendarului de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat in sesiunea de toamna, absolventii de liceu vor sustine prima proba in intervalul 20-21 august, respectiv de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Urmatoarea proba, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna va avea lor intre 20 si 22 august. Apoi, in zilele de 21 si 22 august, candidatii vor sustine proba de competente intr-o limba de circulatie internationala, ultima proba, de evaluare a competentelor digitale, fiind programata intre 23 si 24 august.

Probele scrise incep pe 27 august, cu proba de limba si literatura romana, urmate de examenul la limba materna. Proba obligatorie a profilului va avea loc in 29 august, seria probelor scrise incheindu-se in 31 august cu proba la alegere a profilului si specializarii. Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, dupa solutionarea eventualelor contestatii. Rezultatele finale vor fi comunicate in 5 septembrie.

Reamintim ca, la prima sesiune de bacalaureat, rata de promovare in judetul Satu Mare a fost de 39,83% inainte de solutionarea contestatiilor, dupa contestatii crescand cu aproape un procent, la 40,79%. In cifre, au promovat bacalaureatul 1.243 de candidati, iar 1.872 au fost respinsi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns