Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Top 100 al celor mai mari companii din lume. Câte dintre ele au investiţii în România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Florin Pogonaru, preşedintele AOAR: Este îngrijorător faptul că sunt foarte puţine companii de producţie şi că în continuare domină marii investitori din domeniul serviciilor financiare, bunuri de consum sau exploatarea gazelor naturale.

Patru din zece companii aflate în topul celor mai mari 100 de companii din lume realizat de revista Fortune au operaţiuni în România, însă foarte puţini giganţi la nivel mondial au activităţi de producţie pe piaţa locală.

 

Marii investitori străini care au venit în România să exploateze petrolul şi gazele naturale (Exxon Mobil şi Chevron) sau doar ca să îşi vândă produsele din import (Toyota) conturează imaginea României ca o ţară aflată pe ultimele locuri în Europa în topurile de competitivitate şi de aceea România lipseşte cu desăvârşire din destinaţiile recomandate pentru investiţii.

Puţini sunt însă giganţii mondiali care au activităţi de producţie în România – Ford, ArcelorMittal, Société Générale, E.ON sau Procter&Gamble – şi care reprezintă o excepţie într-o economie dominată de investitori străini care au văzut în România o oportunitate de a-şi plasa produsele sau serviciile.

“Este îngrijorător faptul că sunt foarte puţine companii de producţie şi că în continuare domină marii investitori din domeniul serviciilor financiare, bunuri de consum sau exploatarea gazelor naturale”, a spus Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

E.ON, ING, Société Générale, Axa, Carrefour, Siemens, Lukoil, Enel, ArcelorMittal, Ford, Procter&Gamble sau Deutsche Telekom sunt doar câteva dintre companiile cu afaceri de zeci de miliarde de euro la nivel global care au încheiat în 2011 afaceri de sute de milioane de euro pe piaţa locală. Mai multe despre cele mai mari companii ale lumii pe www.zf.ro

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Preţul benzinei nu creşte

Asculta acest articol Premierul Victor Ponta susţine că preţul benzinei nu va creşte în urma creşterii accizei la carburanţi, deoarece