Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta a discutat cu Oprea despre unificarea PSD cu UNPR

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele PSD, Victor Ponta, spune că a discutat cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, despre formarea unei singure formaţiuni de centru-stânga şi a precizat că USL se bazează inclusiv pe UNPR pentru majoritate politică, parlamentarii acestei formaţiuni urmând să fie “sprijiniţi” pentru un nou mandat.

Întrebat la postul B1 TV dacă l-a “reevaluat” pe Gabriel Oprea, preşedintele PSD a spus că a avut o discuţie cu acesta legată de colaborarea politică.

“Am discutat şi cu Oprea, şi cu ceilalţi şi am considerat că, dincolo de lucrurile care ne-au despărţit în această perioadă şi nu şi le-a luat nimeni neapărat înapoi, este important să reunim PSD-ul cu ceea ce s-a desprins atunci din PSD şi, practic, să avem o singură formaţiune de partea de centru-stânga. Pe partea de centru-dreapta este PNL-ul în primul rând, este PC-ul, este şi PDL-ul, nu ştiu dacă rămân, dacă pleacă înapoi la social-democraţi sau nu, dar asta a fost decizia politică, iar cei de la UNPR în momentul votului de învestire al Guvernului pe care-l conduc şi după aceea au fost foarte corecţi”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

 Întrebat dacă “prevede” şi nişte locuri de parlamentari, Ponta a răspuns că, probabil, că o parte dintre cei care sunt acum parlamentari “vor fi sprijiniţi”.

El a adăugat că aceste lucruri nu au fost încă stabilite, dar a precizat că USL se bazează în acest moment pe UNPR şi grupul minorităţilor pentru majoritate parlamentară şi stabilitate politică.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns