Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Numirea noului şef al DNA ar putea fi facuta după referendum

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, joi, în legătură cu propunerea pentru numirea procurorului şef al DNA, că va aştepta să treacă această perioadă frământată politic pentru a face nominalizări pentru funcţiile de conducere la parchete, iar după referendum va face anumite anunţuri.
Întrebat în legătură cu declaraţia procurorului general Laura Codruţa Kovesi că îi va prelungi delegarea în funcţie a lui Daniel Morar la şefia DNA dacă nu se va veni cu o nouă propunere până la data când expiră mandatul, Titus Corlăţean a precizat că se va respecta legea.

“Noi am spus foarte clar că vom respecta legea şi procedurile după ce trecem de această perioadă frământată politic în care am încercat să evit să fac nominalizări. Bineînţeles că la momentul în care referendumul se va fi terminat voi examina procedural şi voi face nişte anunţuri”, a afirmat ministrul, care a fost prezent, la Ambasada Italiei, la comemorarea celor doi judecători italieni ucişi de mafie.

Potrivit Agerpres, el a subliniat că important e ca astfel de proceduri să se desfăşoare într-o perioadă de calm, de linişte.

“Încerc să ţin justiţia şi inclusiv aceste mecanisme separat de frământările politice”, a afirmat Corlăţean.

În legătură cu posibile numiri în timpul interimatului preşedintelui, ministrul Justiţiei a precizat că el va aştepta să treacă această perioadă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns