Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MADR a asigurat bani pentru bunăstarea porcilor din fermele autorizate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Măsura 215 – “Plăţi privind bunăstarea animalelor” pentru sectorul procine a fost deschisă spre finaţare începând cu 16 iulie.

Precizarea aparţine Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Măsura este finanţată prin Axa 2 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013. Pentru finanţarea proiectelor în acest domeniu pentru perioada 2007-2013 a fost alocată suma de 154.878.049 euro.

Potrivit publicaţiei Recolta.eu “Pot beneficia de plăţile acordate prin Măsura 215 exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor.

“În acest an, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale i-a fost alocat cel mai mic buget din ultimii 20 de ani. În acest context există riscul ca fermierii care deţin ferme de porci să nu mai primească ajutor pentru bunăstarea animalelor.

MADR a reuşit, prin eforturile susţinute ale specialiştilor, să aloce banii necesari fermierilor din fonduri europene şi nu de la bugetul de stat care nu ar fi putut susţine o astfel de alocare bugetară”, se spune în comunicatul MADR”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns