Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Amenzi de 390.000 lei, aplicate de Garda Naţională de Mediu pentru abateri în exploatarea materialului lemnos

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un număr de 47 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 390.000 lei au fost aplicate în perioada 9-13 iulie a.c. de inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), pentru abateri în procesul de exploatare şi prelucrare a materialului lemnos, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit comunicatului, cele 150 de controale efectuate la nivelul comisariatelor regionale şi al judeţelor au fost realizate la solicitarea comisarului general al Gărzii Naţionale de Mediu, Ovidiu Dăescu.

 

‘Pe lângă amenzile aplicate, inspectorii au dat şi 30 de avertismente, iar în două dintre cazuri au dispus suspendarea activităţii societăţilor în cauză. Principalele neconformităţi constatate au fost: depozitarea de deşeuri lemnoase direct pe sol, depozitarea materialului lemnos în zona de protecţie a cursurilor de apă, desfăşurarea activităţii de exploatare forestieră fără deţinerea autorizaţiei de mediu, dar şi prelucrarea primară şi secundară a lemnului înainte de obţinerea autorizaţiei de mediu’, se arată în comunicat.

GNM a mai anunţat că activităţile de control vor fi intensificate în perioada următoare. AGERPRES

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns