Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Adrian Năstase a fost audiat la Curtea de Apel Bucureşti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Adrian Năstase a ajuns marti dimineata la Curtea de Apel Bucureşti, unde urma sa se judece recursul la contestaţia la executare făcută de avocaţii fostului premier împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti.

Năstase şi-a retras recursul de la Curtea de Apel Bucureşti, avocaţii acestuia cerând instanţei să constate ca executate şi cele şase zile în care fostul premier a stat internat la Spitalul Floreasca, înainte de a fi dus la Penitenciarul Spital Rahova.

După ce Adrian Năstase a spus în faţa instanţei că îşi retrage recursul, acesta a fost dus de la Curtea de Apel Bucureşti înapoi la Penitenciarul Spitalului Jilava.

Avocatul Ion Cazacu a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că Adrian Năstase şi-a retras recursul, considerând că nu mai este cazul să ţină o contestaţie în cazul unei decizii care şi-a produs efectele.

El a spus că decizia de a-l cita pe Adrian Năstase la instanţă pentru judecarea acestui recurs este legală, însă se putea trece peste acest lucru.

El a mai spus că Adrian Năstase este în monitorizare medicală, ia peste 20 de pastile, iar după vindecarea rănilor de la gât, rămân celelalte boli de care suferă.

“Adrian Năstase se află la secţia de cardiologie la Jilava. Este o secţie medicală, sunt acolo medici specialişti cardiologi”, a precizat Ion Cazacu.

Adrian Nastase a fost dus de la Spitalul penintenciar Jilava la Curtea de Apel cu o duba din care a coborat singur, fara ajutor. La întrarea în Curtea de Apel, Adrian Năstase a fost întrebat cum se simte de jurnalişti. Fostul premier al României a precizat că se simte bine. Aceasta nu a făcut alte comentarii, relateaza Antena 3.

Adrian Năstase a fost aplaudat la intrarea în sala de judecată de unele dintre persoanele prezente.

La Curtea de Apel Bucureşti au mers soţia şi fiul cel mare al lui Adrian Năstase, precum şi rude şi prieteni ai acestuia.

În 17 iulie, Adrian Năstase a fost transferat de la Penitenciarul Spital Rahova la Penitenciarul Spital Jilava, din cauza afecţiunilor medicale cronice de care suferă, fiind cazat în Secţia Boli Interne, cu o altă persoană privată de libertate, într-o cameră prevăzută cu şase paturi şi grup sanitar propriu.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În seara aceleiaşi zile, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian. El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 până în 26 iunie, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova. În 21 iunie, Năstase a fost operat de o echipă din care au făcut parte şi medicii Ioan Lascăr şi Şerban Brădişteanu, relateaza Mediafax.

Magistratii au decis că Adrian Năstase trebuia încarcerat în seara când acesta ar fi încercat să se sinucidă deoarece ranile erau superficiale si nu necesitau internarea la Spitalul Floreasca.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns