Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BEC a primit reclamaţii privind continuare a campaniei electorale duminica, prin deschiderea vilei Dante

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Biroul Electoral Central a primit sesizări privind posibila continuare ilegală a campaniei electorale în ziua referendumului pentru demiterea preşedintelui, referitor la faptul că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA -APPS), la dispoziţia Secretariatului General al Guvernului (SGG), organizează duminică Ziua Porţilor Deschise la vila «Dante» din Capitală, a declarat preşedintele BEC, Gabriela Elena Bogasiu. Ea a precizat că sesizarea privind vila Dante a fost transmisă mai departe Biroului Electoral Municipal.

“S-au mai repetat nişte sesizări legate de un eveniment organizat în cursul zilei de astăzi la Vila Dante, Ziua Porţilor Deschise. Le-am trimis Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, care, potrivit, legii, are competenţa de a dispune măsuri pentru faptele sesizate în circumscripţia sa teritorială. Au existat sesizări în sensul că un eveniment organizat astăzi de RA-APPS, Ziua Porţilor deschise în acel imobil, ar putea constitui o continuare a campaniei electorale peste termenul prevăzut de lege şi în unele dintre cereri s-au sesizat măsuri pentru încetarea acestei fapte”, a spus judecătoarea, citata de Agerpres.

Totodată, BEC a transmis la Poliţie sesizări primite privind continuarea campaniei electorale în zoua referendumului prin mesaje pe telefoanele mobile prin care alegătorii erau îndemnaţi să voteze într-un fel sau altul.
“Astăzi, s-au repetat câteva sesizări legate de campania electorală continuată peste termenul legal, îndeosebi prin intermediul unor mesaje transmise prin telefon. Le-am transmis pe toate organelor de poliţie, pentru că această faptă, în măsura în care se confirmă, constituie contravenţie”, a precizat Bogasiu.

De asemenea, BEC a primit sesizări şi privind faptul că primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost însoţit în secţia de votare unde şi-a exprimat votul de tinere în costume de baie, însă Bogasiu a precizat că reclamaţie ţine de competenţa Poliţiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns