Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

USL va cere CC să aplice forma iniţială a OUG 41, care nu impune cvorum la referendum

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Deputatul Tudor Chiuariu
Deputatul Tudor Chiuariu

Deputatul PNL Tudor Chiuariu a declarat că USL se va adresa Curţii Constituţionale pentru a aplica legea în vigoare la momentul declanşării referendumului, respectiv Legea 3/2000 în forma modificată prin OUG 41, care nu include condiţia de prezenţă la urne de 50% plus unu, scrie Mediafax. 

Această variantă a OUG a fost adoptată de Executiv cu o zi înaintea suspendării preşedintelui, ceea ce a marcat practic începerea procedurii de demitere a şefului statului.

Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, susţine că legea aplicabilă la momentul declanşării procedurii de demitere a şefului statului era OUG 41/2012, iar USL va cere Curţii să respecte legea. Ordonanţa a fost modificată ulterior în Parlament şi promulgată în 24 iulie de preşedintele interimar Crin Antonescu.

Deputatul liberal susţine că procedura suspendării preşedintelui a fost declanşată în baza OUG 41/2012, potrivit căreia şeful statului poate fi demis cu majoritatea voturilor exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum, modificările survenite neaplicându-se retroactiv.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns